Nieuws

Joggend naar de eindstreep

 

witte onschuld

witte onschuld

Eindelijk is er groen licht om mijn PhD-research officieel te kunnen voortzetten. Ik ben er zó blij mee om weer met dit onderzoek verder te kunnen en ga mijn best doen om er een goed proefschrift van te maken. Dat zal nog wel wat zweetdruppeltjes gaan kosten, want het gaat om een indrukwekkend imposant oeuvre waarvan vooral de omgeving zo belangrijk is. Gelukkig heb ik mijn site nog in stand gehouden, zodat ik het overzicht snel bij de hand als mijn geheugen het weer eens laat afweten en kan ik de gegevens vlug ophalen.

miljoenen kevers

miljoenen kevers

Waar ik eigenlijk nog het meeste naar uit kijk is om mensen te ontmoeten die óók met onderzoek bezig zijn. Het zullen wel allemaal jonge mensen zijn, denk ik. Ambitieus, leergierig en vooral snel en professioneel in presentatie en natuurlijk razend intelligent. Allemaal puntjes waar ik zelf wel wat op kan afdingen inmiddels. Vooral dat laatste lijkt wel heel hard te slijten, maar misschien lees ik gewoon te veel. Het is net als met veel fietsen: daar slijten je banden ook van.

map voor mijn bomen

map voor mijn bomen

Ik verklap nog niet waar de universiteit ligt en wie mijn begeleiders zijn, alleen de mensen die mij geholpen hebben om er te komen heb ik netjes bedankt voor hun moeite. Ik ben veel te bang dat de context waarin ik tot op heden mijn onderzoek heb moeten uitvoeren en waarin veel beweging is op het moment niet zo blij is met deze ontwikkeling. Of juist wel natuurlijk: ‘beter kwijt dan rijk’. Ik ben heus een paranoia geworden van de perfide omgeving waarin ik terecht gekomen ben, maar ik moet wel eerlijk zijn en toegeven dat ik het zèlf gezocht heb. Misschien zelfs wel een beetje opgedrongen, omdat ik niet buitengesloten wilde worden en graag wilde laten zien wat ik allemaal gedaan heb. Ach ja, intelligent zijn is ook een kwestie van volwassen worden.

Grote Wilg in Dordrecht

Grote Wilg in Dordrecht

In ieder geval geeft het aanleiding om de zaken weer wat meer onder controle te krijgen. Wat kun je toch makkelijker als je wat ouder bent de regie loslaten in zelfzorg en zorg voor je omgeving. Die glijdende schaal waarnaar je zelf als door een raam naar staat te kijken.

Biesbosche bever in Maastricht

Biesbosche bever in Maastricht

In ieder geval zijn mijn boekenkasten weer op orde, heb ik al het beeldend werk van de laatste tijd netjes opgeruimd en gefotografeerd, zelfs de tekeningen die ik voor de vermaledijde kankerschrijfclub gemaakt heb. Degedichten en verhalen uit Noord-Frankrijk heb ik weer onder handen genomen, er ligt nog zoveel in de la en belangrijker nog, ik heb mijn gymschoenen weer aangetrokken. Met manlief. Al joggend gaan wij de A2 over in een tempo waar je dubbel van ligt van het lachen als je jong en fit bent. Maar het begin is gemaakt. Joggend naar een eindstreep, maakt ook niet zoveel uit welke eigenlijk.

Afgebrande bomen in Leeuwarden

Afgebrande bomen in Leeuwarden

februari 2013