Ankie Broekers-Knol

Arme Ankie, ze is niet welkom in Marokko als officiële gezant van de Nederlandse regering. Ze mag er wel binnenkomen, in Marokko, maar dan als toerist, zoals iedereen daar kan binnenkomen. Ik heb heel even naar haar foto gekeken en snap Mo de zoveelste ook wel. Ik zou ook liever met een vrouw als koningin Maxima om de tafel zitten, dan met een dame over wie alle Mo’s het liefst een burka hangen. Die bejegening is nog daar aan toe, maar heb ik nu echt goed het commentaar begrepen van kamerleden die het haar verwijten dat zij niet bij Mo de zoveelste op thee mocht komen? In plaats van als één man achter haar te gaan staan en onze Mo de zoveelste te zeggen waar het op staat en dan maar zonder overleg gewoon je voornemen uit te voeren (het terugsturen van Marokkanen die hier niet kunnen blijven), gaan ze deze mevrouw, die hard voor het land werkt en ook niet voor de lol naar Marokko wil, nog verder naar beneden trappen. Geen wonder dat er geen vrouwen de politiek in willen; als ik Ankie was zou ik het verdommen om een arme Ankie te worden en gewoon leuk mijn eigen ding gaan doen.